Radio Vlera


Tuesday, November 13, 2012

Humor nga Demush Mehmeti

Demush MEHMETI


DY PENDË


Vajzën e sa po martuar, po e pytë e nana(nëna), bija ime, në atë shpi(shtëpi), ku je 

shku nuse, a kishin pasuri, a kishin kije(qe) zgjedhe ?


Po oj nan, pasuri kishin, djali tana të mirat i kishë, një ka e kishin, kishin mi ble edhe tre 

e mi ba dy pendë!!!!!


MBAJA PAK MA NALTË(LARTË)Burri porosit gruan, grue e dashur sot me vin disa miq e jan si te naltë(lartë) edhe ti 

mbaj pak ma naltë.


Gruaja, në dhomen e fjetjes palosi disa jorgana, njërin mbi tjetri, kur erdhen miqët, më 

të shpej hypi mbi jorgana


Burri, po kërkon me sy, ku mbeti gruaj, vren gruan lartë mbi jorgana, oj grue pse ke 

hyp aq nalt.


Gruaja, po a më ke thën ti burri im, mbaj pak ma naltë, boll naltë kam hypë.
KOKA QYTET


Vajzës së fejuar po ja përqeshin vendin, se pse e kishin feju në një fshat të thellë 

malsie!


Vajaza kur po martohet, më të zbrit nga qerrja nusëris shiqon vendin, nuk po i pelqen 


Erdhi koha, hyri dhëndrri, vajzesi pelqeu shumë dhëndrri !


Diten e nesërme, po e shiqon vendin, po i reflekton në bukuri prrallore, po thotë vetë .

me vete, po kush e ka keshë këtë vendë he syt ju verbovshin po ky koka qytet!!!!!


Myrten e zuri pylltari, në pyll, duke prer druj pa leje . 


Po e pyt pylltari, Myrten për ta indentifiku, si e keni emrin ju që preni druj pa leje?


Myrta, hiqmu sysh te lutem, me le rehat, kurr nuk ta tregon Myrta emrin ty!


Pylltari trego emrin Myrto!


Myrta i ravoltuar, ja kthen, po kush ke ai idijot që ta trego emrin tim!!!!!ME GRAMATIKËDjali i shkolluar, priste disa shok për vizitë, me qellimin që ti priste sa më mirë dhe të ju 

linte përshtypje se jan familje e ngritur intelektualist, po e kshillon nënën: Ndegjo 

nënë, kur të vin shokët e mi, ata janë të shkolluar, duhet me ju folë me gramatikë! 

Erdhen shokët, nëna po i pershendet me radhë, qysh je, qysh e ke familjen e qush je 

me gramatikë!!!!!!


FOL , O DHËNDERRDhëndrri shkon për herën e parë tek miqët e nuk fliste asnjë fjalë !


Gjyshja(Vjehrra) e merakosur, dhe me dëshirën për ta ndëgju i thot fol diqka o 

dhëndërr.


Po ndegjojm njëher gjyshe!!


Më von pyt dhëndrri gjyshen, a po ju bëjn pulat ve ?


Nuk kemi pula hiq o dhëndrr.


Ra heshtja!!!!


Dhëndrri parpë oj gjyshe a po ju bëjnë pulat ve!!!


Po te thash njëher o dhëndërr, fare nuk kemi pula!!!


Kadal de gjyshe mos u hidhro llaf po bëjmë !!!!!!!No comments:

Post a Comment