Radio Vlera


Sunday, December 16, 2012

Poezi satirike nga Irfan Cana

IRFAN CANA
Poezi satirike
PYES ZOTIN

-Pse o burrë,pyeta 
na krijove n'këtë botë, 
me kaq kontradikta 

dhe menxyra përplotë?!


-Botën e kam krijuar
unë me gjithë dëshirë,
mbarë për t'shkuar
dhe jetuar mirë!


Por për fat njerëzit
mes veti përçahen ,
ligjeve të rendit
nuk u përmbahen!


Lidhjen e kanë humbur
me krijuesin ore,
andaj iu ka tretur
qetësia shpirtërore!


Më të lumtur i bënë
inteligjenca e shpirtit,
se mend iu kanë zënë
pas veseve të flirtit!


Tash më mjaft
të këshilloj or bir,
ndoshta e ke t'qartë
dhe flej qetë, i lirë!
- Mos ngarko kokën
me gjëra të këqia ,
ato s'ndryshojnë botën
ik nga histeria!


- Gjithë dobësira leri
gjithkund mos u fut,
se përndryshe ferri
t'pret!dhe zoti u zhduk.

No comments:

Post a Comment