Radio Vlera


Saturday, February 23, 2013

Ismet Tahiraj DROMCA HUMORISTIKE

THUMBIIsmet Tahiraj
ISMET TAHIRAJ
___________________________


MË MI QKY DIMIT TE VRET BABA DAKIK


Këtyne herësh çobaneshat bajshin dimi dhe një çoban ish ba merak në atë çobanesh e po mundohet me ja desh dyqysh dimit u kthye çika e po I thotë çobanit: mos mi qkyj dimit se I tregoi babes e vallahi te vret dakik.
Vallahi s’po ti qkyj dimit ,pop o ta zgidhi uçkurin se pot a zanë frymën , se me pa vetën sa je trash I zgidh ti vet uçkurin ,pa ta zgidh unë hiç.
TA FLLADITI SA HERE KI QEFJu kishin qkye dimit përmas një çobaneshe e bira ishte koxha e madhe ,po e mshilke me pal♪7 te dimive.
Një ditë prej ditesh ,po I thotë një çoban:
Fisnike pse po e len atë bir aq te madhe përmas dimive.
U kthye çika e po I thotë :vallahi po e la sa here te bjen qef me hi flladi ,t’um hinë.
I tha çabani edhe për at bire te dimive ta kasha flladitë sa here kishe pas ti qef ,fisnike.

HALA HOXHA PO THOTË S’JE GATI PËR MUE


Ish smue koxha forte Ali Shtogu , e I thojnë shpija e dashamirët shko e mjekov te daktorri. Po Alija iu tutke dekës u kthye po ju thotë: pata me shkue te daktorri po hoxha me tha hala s’je gati me arrdhun ti tek unë.

UNË T’BAJ TE BUTË SI PLEPIPasi e ndal polici një kalimtar qe I kishte shkelur rregullat e komunikacionit poloci I zemruar ia merr leternjoftimin e lexon vetëm emrin Dan e pyet me nërmim po mbiemërin si e ke zotëri.
Këmbsori me nguti I pergjigjet :Qarri.
O trego drejt o te bëjë plep te butë e s’të la kurrë qarr , I tha polici.

SOT PUNOJNË PËR TE VDEKURITIshte festë e ndërkombëtarve nuk punophej atë ditë shkojnë dy invalid duke mos ditur pë festë,dhe pyesin kujdestarin e atyshëm
Kemi ardhë pëmu lajmrue se jemi gjallë na invalidet. 
Kujdestari u tha sot është festë,nuk punohet.
Po për kend punohet sot pyeten ata.
O sot punohet për te vdekurit, zotëri.
I KENI PRINDERUIT GJALLËNë zyrën e një komune , njeni I jepte gjeneralitet e veta ,dhe pasojnë pytjet
I keni prinderit gjallë
-jo 
-po nëna më kend jetonë
Natyrisht më babin me duket
Po ku jetojnë ata
Ata jetojnë ne Stikës.
Po ti ku jeton
Unë ne Murriz.
Ahha
Babi stiks. E ti murriz a
Po 
Ndeshkohesh nese rrenë
Më se vërtetë se kurrë ,gjegjet personi.

No comments:

Post a Comment