Radio Vlera


Wednesday, May 1, 2013

Dromca humristike nga Aziz Hyseni

Aziz Hyseni


MËNGJËROSHJA SEKRETE

Një grua, në momentet e fundit të jetës, po kërkonte nga i shoqi të dinte se ç' do të bënte ai pas vdekjes së saj:
- Ti do të martohesh, me siguri...?
- Jo kurrë. Nuk mundem ta paramendoj tjetrën në shtëpi.
- Megjithatë duhesh me u martue, sepse jeta vetem nuk bëhet. 
- Jo nuk do të martohem kurrë më!
- S' bën pa grua, prandaj martohu! Unë po të jap leje të martohesh.
- Mirë se do të martohem.
- Ajo do të fle në krevatin tonë...?!
- S' ka ku tjetër, aty do të fle.
- Do ta vozisë makinën time të re...?!
- Sigurisht, makina e re s mund të qëndroj kot në shtëpi. Duhet përdorur atë.
- Do të dalish edhe me te të lozësh golf sikurse me mua që lozje?
- Mbase edhe do të dal ndonjëherë...
- O zot, kur e mendoj që me shkopin tim do të luaj golf...!
- Jo nuk mundet me shkopin tënd të loz, sepse ajo është mëngjëroshe!
PANIKU

Në shkollë mësuesja u jep për detyrë nxënësve që të shkruajnë diçka në lidhje me PANIKUN. Ajo që kishte shkruar një nxënës nuk kuptohej fare, prandaj e thirri atë për sqarim:
- Gjithë këta numra: 1, 2, 3 / 15, 16, 17, / 6, 7 , 8 / 30, e pa asnjë fjalë të shkruar... i trego mesueses pak se ç' kupim kanë?
- Mësuese unë kam tri motra, njëra 15 vjeçe, tjetra 16 dhe e madhja 17. Menstruacionet i kanë pritur me 6, 7 dhe 8 të këtij muaji, kurse sot është i 30. E kupton tash se çfarë PANIKU ka kapluar shtëpinë tonë?!                           x                       x                     x


Kishte vërejtur një plak dy vajza të cilat çdo ditë takoheshin në parkun e qytetit, pak a shumë në të njejtën kohë, aty rreth ores 18, dhe një ditë shkoi e u ul në stolin e tyre duke iu afruar karamele. U fut plaku në muhabet me to, sa që filloi ti ledhatonte edhe ne vendet me intime. Të nesërmen u takuan përsëri, kesaj radhe plaku u afroi qokollata qumështi me lajthi. Ditën tjetër shkoi me një tortë të madhe me bademë të bluar. Ditën e katërt plaku propozoi tu blente akullore dhe u nis të shkonte në pastiçerinë e afërme. Sa u largua pak plaku, po i thot njëra vajzë tjetrës:
- A ikim oj shoqja jeme prej këtij plaku se deri t' na "asishë" ky, besën po ta jap që ka me naj ngjitë smujen e shiqerit!!!

NJË PUNË PËR VAJZËN


E thërret njëri në telefon një zyrtar të lartë shteti, përndryshe kusheri të afërt, dhe i kërkon ndihmë për punësimin e vajzës së tij, e cila shkonte shumë keq me mësime:
- Kusha jem, ti e din që asaj nuk i ka shkue shkolla kurrë. Po e shoh që është e kotë me vazhdue kështu e thash mos gjindet ndonjë punë për te, aty tek ju...
- Nuk ka problem kusheri, i thot zyrtari, do ta bëj ndihmëse timen, do ta ketë rrogën 1.500 euro, zyrën e vet personale, sekretareshën, makinën zyrtare...
- Jo, jo, jo... kusheri shumë asht e gjithë kjo. Çka i duhen asaj gjithë ato pare, kqyr e gjej diçka që paguhet ma pak se parja veç çka e prishë dhe e dembelavë ma shumë.
- Atëherë po e bëj sekretareshë timen: 1.000 euro rrogën, makinën zyrtare, telefonin, udhëtimet jasht shtetit...
- Jo, jo, jo... shumë asht kusheri! Gjeja një punë tjetër me një rrogë mesatare rreth 200-300 euro, sepse po due që qika jem me u mundue pak në jetë e jo ashtu me jetue në luks pa u djersitë fare...
- E jo valla kusheri, me m' falë por për 200-300 euro rrogë ajo duhet ma s' pari me krye fakultetin!
ZOTI NA NDIHMON

Ishte dashuruar marrëzisht vajza e Begjet Pacollit në një djalë të varfër, i cili as edhe një punë fikse nuk e kishte. Punonte ku mundte e ku arrinte. Ra në hall Begjeti me vajzën dhe i kërkoi asaj që ta ftonte djalin në shtëpi e të bisedonte pak me te.
- A e din ti ore djalë me vajzën e kujt ke punë?
- E di, u përgjegj djali.
- A e din ti që vajza ime në muaj shpenzon 3 - 4 mijë euro në shminkë e garderobë, a e ke menduar ti si do ta zgjidhësh këtë problem?
- Zoti na ndihmon!
- A e din ti që kjo vetëm në Ferrari vozitet, si do ia bësh ti kësaj pune?
- Zoti na ndihmon!
- A e din ti që kjo pushimet i kalon nëpër plazhet më të bukura të Azisë, Australisë, Amerikës... duke shpenzuar me dhjetëra mijëra dollarë për çdo pushim të bërë? E ke menduar ti se si do ta zgjidhësh këtë çështje?
- Zoti na ndihmon!
Pasi mbaroi bisedën me te dhe e përcolli për në shtëpinë e tij, iu afrua vajza dhe e pyeti:
- Babi, si t'u duk i fejuari im?
- M'u duk pak naiv e budalla, por seç më hyri në zemër kur më quante ZOT...!


No comments:

Post a Comment