Radio Vlera


Wednesday, May 24, 2017

Faruk TASHOLLI : KËNGË PËR KOKËN LEGJENDARE TË MILAIM ZEKËS

Faruk TASHOLLI

(Parodi alla Naimiane)
Në mes këmbësh kam qëndruar
Dhe tash jam duke festuar,
O unë këmbëvë nuk iu tutem-
Në mes tyre me zjarr futem.
Kur unë rri nën hije këmbësh
Kush më thotë se kam bërë faj,
A nuk tha vetë Naim Frashëri:
„Të më shkeli këmbë ë saj!“
Pse çuditeni kur mes këmbësh
Unë me qef i kaloj orët,
Aty shekujt i paluan,
Gjenralët, perandorët...
Veç një burrë kishte Kosova
Që për këmbë nuk është moslisë,
S'hiqte tirq Brahim Hallaqi
Gjeneral i virgjërisë!
Le të thotë kush çka të dojë
Në mes këmbësh do të tretem,
Unë jam kokë e Milaimit
Si legjendë dua të mbetëm.
Ka shumë burra rrenacaka
Në mes këmbësh me kokë t'robit,
Ditën dalin me kravata
Për t'i ndarë fatet e kombit.No comments:

Post a Comment